Завърших с отличие, останах доволна.
Изпълних една своя детска мечта -
да стана учител, да бъда "водача"
на малките дето откриват света.
Разкривам пред жадните погледи блеснали,
един нов свят непознат и голям.
Откриваме заедно нови пътеки.
Пътуваме с кораби, летим с делтаплан.
И имаме своите трудни моменти
думи нови, незнайни,
казваме трудно през смях.
И задачи решаваме
даже с едно неизвестно...
"- А едно наум има ли?
- Даже хич и не знам!"
И минутите кратки
между новите знания,
запълвахме с песни, игри
и малко повече смях.
А децата ми бяха
герои страшни, безстрашни,
които смело пътуваха
в живота без страх.
© Диана Бунева Всички права запазени