154/А в „stihove” ми забраниха
да пращам всякакви творби,
те в стиховете ми откриха
че “феса” вписан ми вреди!
Акъл от всички аз не вземам,
защото аз такъв си имам.
Дамгосаха ме най-напред,
че не съм техния поет.
Аз омърсен не впрегнах сили
във туй да ги разубедя
и клеветите им да спра
и пак да си останем мили!
О, аз не чаках с вдигнат пръст,
„от горе” да очаквам мъст!
© Христо Славов Всички права запазени