Продължение на "Извинете"
(приказката от 21 век, която ви "прочетох" вчера)
Днес слънчевото утро ме навежда
на някак си примамливата мисъл
да вкарам героинята Надежда,
по-позитивен край за да допиша:
... След своето безсмислено родео
набавила си разум и поука,
един ден на вратата на Ромео
пак Жули (старата любов) почука.
Ловецът арестува Кумчо Вълчо
щом съвестта във него заговори.
А внучката при баба си се върна
и да ù бяга вече не повтори.
Двете прасенца във затвора бяха,
и странно: в него се очовечиха.
Щом своята присъда излежаха,
на брат си нова къща построиха.
А за Снежанка и за Пепеляшка
пак роклите се върнаха на мода.
Отвориха си фабрика шивашка.
Познайте кой там днес забърсва пода?
Алиса пусна жалба в общината.
Затвориха го онзи бар известен.
Пинокио ù беше адвоката,
(и този път наистина бе честен!)
Разбраха всички приказни герои,
че чудесата случват се когато
всеки от тях сърцето си отвори
и тръгне по пътя на добротата...
... И ето, че възможно е и тук
да се променя всичко за момент,
и със усмивка весела, напук
да свършват приказките с...
... "Happy end!"
Павлина Соколова
© Павлина Соколова Всички права запазени