160/ Опитвах се да сложа точка
на туй, което съм създал,
но често правех и отсрочка,
че нещо пак съм изтървал.
Или че грешка съм допуснал,
неточност някаква съм пуснал
или пък да се извиня
и бързах да го променя!
Не исках близък да разсърдя,
ненужно да го заклеймя
не исках в туй да ме винят,
да съм на прицела им твърде!
С не доубмислена творба
да си оголя пак гърба!
© Христо Славов Всички права запазени