"Някакъв вирус е - трудно се диша.
Но е късно за всяко лечение.
Хоризонтът ти щом е бунище,
какво по-логично от заколение."
Кръстьо Раленков
Сега е рано. Днес сме недорасли
и повечето истини ни плашат.
Лъжите са на дребно - с мед и масло,
удобни и съвсем по нашенски.
Привикваме към тяхното удобство.
Със тях сънуваме, че спим на меко.
Но се събуждаме с упорството
докрай да вярваме в човека.
Прогнозата е повече от минус.
Прогнозата е гневна сутрин
във мозъчния нерв и бродещ вирус,
неизлечим за нас поне до... утре.
И по рецепта пихме цветни басни,
докато болестта не лъсна...
Така човек не може да порасне!
А днес и за порастване е късно.
© Юлия Всички права запазени