Произшествие
Прегръщаме се с тебе на шосето.
Профучават Лада, Опел, Шевролет.
Натискат клаксони момчетата
и викат: "Давай, братче, аз съм с теб!"
Но завояt наближава, а те не виждат.
Свистят спирачките внезапно.
Забравят, че ако сега завиждат,
утре ще е може би обратно.
Ала пристига катаджия строг,
глоба иска да наложи даже.
Прекрати любовния урок,
провеждан до асфалтните виражи.
Оттогава се целуваме в колата,
далече от крайпътен знак,
за да не се обърне някой в канавката
и да дойде МВР-то пак.
19.06.1986 Николай Иванов
© Николай Иванов Всички права запазени