Проклет да съм
Проклет да съм за твоята любов,
с която ме дари и ме отрови!
Проклет да съм, че бях за теб готов
да окова сърцето си в окови
от любовта ти да съм окован!
Ти вместо в Рая в Ада ме изпрати!
Да бъда твоят роб от вси презрян,
да чувам само в своя сън смеха ти.
Проклетп да съм! Не мога да се спра!
Ще те обичам даже и във Ада!
И без това без тебе ще умра,
защото знам как влюбеният страда!
Проклет да съм, че идваш във съня
и дълго-дълго любиш ме във мрака!
За миг във ден превръщаш ти нощта!
Проклет да съм, че винаги те чакам!
Проклет да съм! Но твоята любов
опива ме и бавно ме убива!
Обичам те! На всичко съм готов!
Прооклет да съм! Но ти да си щастлива!
© Георги Иванов Всички права запазени