ПРОЛЕТ
Тръпка нежна полетя
и обгърна цялата земя…
Треви, цветя погали
и бели зайчета заспали…
За живот събуди се света
от тръпката на любовта…
Порив нежен от коприна
поръси пъстрата картина…
Полъхна бризът свеж,
стопи се сняг и скреж…
Блестящ лъчист зефир
носи се надлъж и шир…
С копнеж за свята чистота
отново начена се света…
© Лиляна Благоева Андреева Всички права запазени
затова при теб първа е дошла!