22.03.2011 г., 19:50 ч.

Пролет 

  Поезия
608 0 3

ПРОЛЕТ

 

Зимата е вече пътничка.

Идва, идва Пролетта -

със зелената тревичка

и със радостна нега.

 

Облачета са понесли

розовото на бадема.

Носят се и птичи песни,

вятър тих ги подема.

 

И летят във висините,

ясни и лазурносини.

Веч не стелят се мъглите

по смълчаните долини.

 

И пробужда се земята.

Чезнат хали люти.

Чака с обич семената

майчински да приюти.

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??