Пролет мила, ароматна...
вплела чудноват режим
до обяд си благодатна
след обяд...от жар блестим.
Ни е лято... ни е зима...
но от всякъде цъфтиш,
дъждоветете ти игриви
надпреварват се с престиж.
Джапанки ли да нахлузим
или якета с ушанки...
сменяме палта със блузки
и се нервим по балкански.
Време ти е, да се кротнеш
и покажеш благ декор...
с празниците да отпочнеш
и Великденски надзор.
Цветност в души нашариш
с надеждности прославни.
С лястовиците игриви
озвучиш ни дните равни.
Пролет мила, благодатна...
с почерк винаги различен
раждаща и всеобхватна
празник за душите... личен.
© Валя Сотирова Всички права запазени