Прòлет мѝла , лекокрѝла ! -
Б`ързо пàк при нàс !
Чàкаме те всѝчки нѝе
с трèпет и в захлàс !
Кѝтна , бàгрена , ухàнна
приближàваш тѝ !
Èх , че гѝздава прем`яна ! -
Всѝчко в тèб блестѝ !
Тѝ си бỳлка волнокрѝла
с рòкля от цвет`я !
А воàлът ти застѝла
с добротà светà !
Прòлетчице чуднолѝка ,
стòпляй , пламенèй !
Врèд Зем`ята чурулѝка ! -
Кàзва ти : „Здравèй !“ !!!
© Стоян Минев Всички права запазени