Пролетен ден
Майски хубав ден,
птички пеят в мен.
Любовта ме навести,
душата моя се свести.
И съм толкова щастлива,
искрено се чувствам жива.
Гледам с други поглед вече аз,
изпари се оня злобен мраз.
От сърцето мое разтопено,
всичко в мен е възродено.
Огледах се - душата моя, огледало
на всичко, що в мен се е събрало.
Разтворих обятия всичко да прегърна,
щастието в моята душа се върна.
Поех дълбоко въздух с боен вик:
- Обичам всичко живо в тоя миг!
© Светлана Всички права запазени