Светлина гали ми душата -
ти си нежна като коприна,
ти чудесна си като цветята,
що цъфтят в китна градина!
Стопли ме нявга пролетта,
туй си ти, добро момиче,
ела, нека с теб да полетя,
с теб, мило, красиво птиче!
Ти дойде в дреха бяла,
стопли сърце изстинало,
душа за теб е замечтала,
но в живота ми си минало!
© Георги Всички права запазени