5.04.2022 г., 9:19 ч.

Пролетна музика 

  Поезия
639 1 8

Тихи  акорди валят по перваза,

звуци напомнят за ласкав капчук.

Стапят се в миг и любов, и омрази,

литвам нанякъде, няма ме тук.

 

Носят се бухнали пролети с вятъра,

ангели свирят мелодия дивна,

будят заспалата древност. Земята ни

бавно попива я. Никне коприва.

 

Пеят дървесни литании буките,

свети зелен на поляните погледът.

Сякаш девойка, зората почука ми

с лъч, по сънливия още прозорец.

 

Стене пианото, плаче цигулката,

стара легенда ми шепнат китарите.

Свита на облаци бели на люлката,

гледам как Господ сади минзухари.

© Вики Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??