Из новите ми детски книжки с гатанки за оцветяване
Край притихналото блато
долетял е пак от юг.
Ех, горките – цяло лято
жабите ще плаши тук.
Що е то? (щъркелът)
Зиме нейде отлетяла,
но донася ни вестта
тази птичка черно-бяла,
че дошла е пролетта.
Що е то? (лястовичката)
Зиме в тинята се свира,
но напролет тук е пак
и оглася, без да спира,
цяло блато с – квак, квак, квак!
Що е то? (жабата)
© Борко Бърборко Всички права запазени
да прочета, поздрав за теб, от сърце..