4.03.2008 г., 10:04 ч.

Пролетно събуждане 

  Поезия
1007 0 9

Със теб отново слънцето изгря.
Усмихнато разхвърля тъмнината.
Надникна тайничко през прашното стъкло
и весело то слънчев лъч ми прати.

 

Немирно с косите ми игра си.
Очите ми отвори, сънени...
Целувката му ме опари и прати ми
най-цветното писмо - по вятъра.

 

Надигнах се едва. Ех, ама
не исках да се будя толкоз рано!
Огледах се - около мене приказни цветя.
Някой тази сутрин ги е пратил.

 

Немирницата-пролет е дошла.
Не съм усетила в съня си,
но щом отворих си очите, и видях
какво е сторила навън, докато... спя.

 

А ти?! Защо не ме събуди?
Очаквах да го сториш вместо нея.
Навярно всъщност... цветята са от теб,
добре де, а вие май комбина сте със нея?!

 

02 март 2008

NG/nnn

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??