Пролетта се стяга за невеста.
Иска да пристане на Южняка.
Птиците долитат с благи вести,
а земята топла ласка чака.
Слънцето е сватбена пендара,
украсило момината шия.
Кумът Вятър портите разтваря
и препуска с коня халосия.
Гости са тревите и цветята.
Сватовете тънки дари диплят.
Ясна Месечина е кумата,
а звездите весело подрипват.
Хората дивят се и се радват
от сърце. И щедро благославят.
Че чрез тая тежка, чудна сватба
всеки път животът продължава.
Честита Първа Пролет на всички!
© Нина Чилиянска Всички права запазени