Пролетта дойде
с песни и цветя,
със слънчеви лъчи
и ярка светлина.
Всичко разцъфтя
и отново засия
топлина и светлина
над нашата земя.
Слънчо се усмихна
и заедно с пролетта
със златната каляска
поттегли над света.
И треви се люшват буйно
като морските вълни.
И песни огласят простори далечни,
и отново над света настъпва глъч и веселба!
Пролетта е дошла! Пролетта е дошла!
© Анна Дюлгерова Всички права запазени