От както се помня предпочитам мира пред войната.
Бог ми е свидетел – всеки път
изливам в стиховете си душата.
и те отиват точно там , където има нужда, да дам.
наречи го както искаш, но
дори и във главата да е зима
винаги има начин
слънчевия лъч да разтопи леда
и така да промени света за теб
просто отвори очи и погледни
прекрасното навън което те заобикаля,
но спря да виждаш щото си затрупан от
проблеми
нима дори живота ни не идва с болка
без да знаем, до край какво ни предстои
аз продължавам да вървя, под ръка с надеждата натам
където във мечтите се съзирам не спирам
а продължавам вътрешния свят да преоткривам
и да бъда по-добър
Магията да си позитивен, напук на цялата помия
която пада върху нас като стихия
е скрита в лабиринта на душата - вътрешния глас
продукт на еволюция от милиони години
но раздиран от съмнения и нечут от страхове
и от злобата на егоцентрици
дето ще те тъпчат до последно
те за друго нямат мисли щото са
недоразвити
Умът е мястото, където е ключа към вътрешният мир
и отговора на всичките въпроси - как да го постигнем
и нивото си да вдигнем, за да заживеем по добре
в хармония с природата и в мир освободени
дай път на глупака и не ставай като него
не робувай на омразата и скапаното его
ние хората не сме - парчета от Лего.
© Явор Бачев Всички права запазени