Простете си вините и заблудите,
неволните и волните си грешки,
залитанията - дори най-лудите -
простете си ги кротко и човешки.
Простете за любовите пропуснати,
за думите на нежност неизречени,
за тъжното мълчание на устните
и зимните, несподелени вечери.
За изневери и лъжи приятелски
простете. И за дребните интриги.
Променят се съдби и обстоятелства
и хора се променят ... и издигат.
Ала на злото никак не прощавайте,
на алчността, на завистта , на злобата...
Жестокостта ни миг не подминавайте.
Убийте я на мислите в утробата.
И нека мерзостта не разруши,
що светлината със възторг създава.
"Човешко"- казват-" е да се греши,
както "божествено - да се прощава."
© Нина Чилиянска Всички права запазени