14.07.2011 г., 16:13 ч.

Прости! 

  Поезия » Любовна
511 0 6

60  ПРОСТИ!

 

Виновен съм пред теб, Любима!

Не исках да те наскърбя…

Насила чувства аз не взимам...

Но пък и свойте не хабя!

 

За мене любовта е свята…

В сърцето си съм те приел.

На здрава почва е посята.

        В поклон към тебе съм се свел!

 

               За мен си слънце, бяла пролет…

И ведри,  сини небеса!

И затова сега те моля:

опрости ми, на часа!

 

Аз искам твоята усмивка!

Подай ми топлата си длан!

Стани  ми сянка за почивка.

При тебе идвам, като в храм!

 

Виновен съм. Прости, Любима!

Във  името на любовта.

Със тебе съм щастлив,  за трима!...

И искам с теб да е така!

 

 

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??