Прости ми!...Не бях достоен
за теб, за себе си- за всичко.
Все още учех се да ходя,
да различавам, да обичам.
Като децата непосредствен,
животът бързо ме подмина.
И пак е тихо и естествено
като в завършена картина.
Прости ми! Малко те обичах.
Страхувах се. И бях небрежен.
Наново азбуката сричам.
В състезанието съм последен.
Но, все пак, дишам. Бавно
чертите си установявам.
(Чувството на мир, безкрайно,
сърцето ми разпространява. )
Усещах само- не разбирах
какво си ти, какво съм имал.
Прости ми!...Сякаш репетирах,
достигайки недостижимото!
© Петър Всички права запазени