30.04.2009 г., 18:05 ч.

Прости, Море!!! 

  Поезия
960 0 7

***

 

                      "Морето само живите обича,

                                         а мъртвите изхвърля на брега..."

 

 

Сълзите ти, Море, безсолни са.
Безцветна е тъгата ти... и ти...
без синята си рокля грозно си...
и жалки са ръждивите вълни.

 

Очите ти, Море, катранни са.
Безгласна е молбата ти... и ти...
Отиваш си! Загиваш в самотата си.
Не чуло ни едно "Прости!"

 

Ограбено си - погледът ти празен е.
И рожбите ти мъртви са... и ти...
погребваш болката в недрата си.
Но чуй! Аз моля те! ПРОСТИ!!!

 

               Бургас '97

© Арлина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??