На човека, е нужен човек.
Не е важно точно какъв...
по-малко красив, дори не съвършен.
Но определено... роден и скъп.
На човека, е нужен любим.
В очите искрено да се вглежда.
В погледа да долавя копнеж
за истинска обич и нова надежда.
На човека, е нужна опора.
Споделеност при внезапна умора.
Длан гореща, крепка прегръдка,
блага дума, приятелска тръпка.
На човека, е нужен човек...
спътник свиден с верния знак.
Щом животът те спъне внезапно,
да подложи рамо и изправи на крак.
На човека, е нужен човек!
Да приседне до него в старост!
И когато си тръгне от тука навек
да остави спомен от благост.
На човека е нужен... просто човек.
Да споделят живота! Така е по-лек!
© Валя Сотирова Всички права запазени