Просто живот
Пурпурен блясък в сини очи-
може би радост,може и яд,
сивкаво-сини горящи искри
спускат се в Раят или във Ад.
Бледа усмивка-пречупен кристал,
смачкана гордост превърната в кал,
черни стени и птици безкрили,
беше родил преди малко сънят ми.
Реално обаче е всичко това,
смачкани листи и жълта трева,
голи дървета протягат ръце
голи мечти да пречупят на две.
Думи без смисъл,тъга без вина…
Някой измислил такава игра,
а после нарекъл я просто живот
и сложил човека на нея за роб.
4.12.05г.
© Рени Радева Всички права запазени