Тъжно ми става като наблюдавам
как някои българското отричат!
Не искам аз това да съблюдавам,
нека ме чуят тез, що своето обичат:
"Отстъпници в света винаги ще има,
освен парите те нямат друго драго,
и на тях все пак България е родина,
но те гледат първо да имат облаги!
Животът на ценности е борба,
общото трябва да е свято, идеал,
защото народността ти е съдба,
ако твой роднина почине, ти е жал!
Затуй вие не гласувайте за отцеругатели,
които бяха разобличени, разкрити вече!
Писна ни потисници, слуги и предатели
да ни водят, че тъй няма да стигнем далече!"
© Георги Всички права запазени