Като сняг огряван от слънцето,
топиш се и капки от тебе валят.
Като зародиш изникващ от зрънцето,
в очите лъчите сияйни искрят.
Като цвете зажадняло при суша,
устни закопнели за целувка шептят,
Сърцето тупти в ритъм... и слуша,
вселенска рапсодия облечена в цвят!