В Драгалевци той чака
пред вратата на милионер.
И колко от глад плака -
той - беден пенсионер.
И там той хлопа
в очакване на хляб поне.
Но чува се:"Стига тропа -
нищо няма да ти дам - не!"
И онзи се провикна:
"Нямам нищо, тъпкан си с пари.",
след което чува се:"Няма да откликна,
нека друг да ти дари!"
След което клетви, хули
от устата на клетника излизат.
И лист дървесен вятърът обрули,
но и безсърдечните под земята отиват.
Затова хората да си помагат,
когато са в беда
и помощта да не отлагат,
за сърцата им чужд да е леда.
© Георги Всички права запазени