След няколко… експеримента
със скъпи маркови вина,
преминах пак на наша мента
в дома на бившата жена.
Вечерях с нея… много често:
Гостувах й почти през ден.
Обичах - пръжките със песто,
които пържеше за мен.
Аз сладко с нея си приказвах.
Усмихвах й се през нощта.
За пръжките й се подмазвах,
като я мачках по гърба.
Веднъж - когато й намествах
със длани схванатия таз,
тя почна, страшно интересно
да ме опипва в този час.
По кръста ми прокара пръсти,
и нарисува там сърце!
А плочките ми - доста тлъсти
ги гушна с двете си ръце!
И аз - глупака, бързо сбърках.
На нопора не издържах.
Сгреших фатално, и побърках
тотално бившата жена:
Приложих мой коронен номер:
Направих се на изморен.
Наметнах своя стар пуловер
и си отидох този ден.
Постъпих, страшно неуместно:
Отказах й без капка срам!
И вече… няма пръжки с песто,
а мента пия… нощем сам.
Юри
Йовев
Октомври
2022 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени