Един ще се намери да крещи:
"Това е вещица!"
и по дърветата ще разлепи
анонси.
Веднага друг, недоразбрал,
ще викне:
"Да!
Познавам я!
Живее
в полусрутен блок,
хей онзи!"
И ще се съберат тогава
десеттина едроплещести:
"Да я изкараме оттам" -
нахлуват с викове,
но може би невинна е не трябва ли
преди това...
Те нямат време,
нито думи,
за разпитване.
© Павлина Гатева Всички права запазени