ТИ МЕ МИСЛИШ НЕВЯРНА
И СПОСОБНА НА ПОДЛОСТ.
КАК ТАКА? ОБЯСНИ МИ ДОБРЕ!
ПРЕЗ САМОТНАТА ВЕЧЕР
НАРАНЕНАТА ГОРДОСТ
ТЕ ПРЕВРЪЩА В КИПЯЩО МОРЕ.
А ДОБРЕ МЕ ПОЗНАВАШ -
НЕ ПОНАСЯМ РЕШЕТКИ,
ДАЖЕ МИСЛЕНИ, И ОСОБЕНО ТЯХ!
ИСКАМ ПАК ДА СМЕ ДВАМА,
НО В ГНЕЗДО, НЕ ВЪВ КЛЕТКА!
ИМАШ МЕН, ОТ КАКВО ТЕ Е СТРАХ?
ОСТАВИ МЕ СВОБОДНА
СРЕД ЦВЕТЯТА ДА ПЕЯ!
КАТО ЗНАМ, ЧЕ МЕ ЧАКАШ ДОМА,
МОЖЕ ДЪЛГО ДА СКИТАМ
ДА ЛЕТЯ И СЕ РЕЯ,
ПРИЗОРИ ЩЕ СЕ ВЪРНА САМА!
НЕ ЗАКЛЮЧВАЙ ВРАТАТА
НА СЪРЦЕТО СИ НЕЖНО -
С ТВОЙТА ОБИЧ ЛЕТЯ ПО СВЕТА.
ПРЕЗ МОРЕ ДА ОТИДА,
ЩЕ СЕ ВРЪЩАМ С НАДЕЖДА,
ЩОМ МЕ ЧАКА ПРИ ТЕБ ЛЮБОВТА!
© Теменужка Маринова Всички права запазени