ПТИЦИ БЪРЗОКРИЛИ
Мисли мои, тревожни кат' птици бързокрили,
накъде ме отнасяте във съня ми сега?
Натам, където е моят желан, моят мили,
там, където е моята сyкровена мечта.
Аз със вaс във вашия полет бърз и безумен
като прашинка, като перце ще се понеса.
Сред пейзажа чист и безоблачен, пълнолунен
към щастието си неземно ще се устремя.
Сняг е покипел със сребро косите ми черни.
От очи уморени топло струи мъдростта,
но мечтите ми са все тъй безмерни,
искам и за мене да не е чужда радостта.
Искам да обичам! О, съдба, ти помогни ми,
искам да сме двама, нека не съм вече сама,
за да мога в сивите стени на моите години
да срещна и позная и ласка, и топлота.
Искам с него да бъдем и в студената зима
в постелята топла, опрели глава до глава.
Аз не знам дали по-прекрасна приказка има
от двама души слели в едно свойта съдба.
© Анка Келешева Всички права запазени