Пука ми
На мен ми пука как ще изживея
живота, който ми остава занапред,
не искам всред боклуците да лазя,
разпрострели се около мен навред!
Не искам, като някои, да лижа
мръсните началнически задници,
да ме подритват, като вещ ненужна
и да работя за мизерни надници!
Не искам, по инстанции щом ходя,
да ме посрещат с бюрократщина
и за минута–две услуга щом поискам
да ме затрупват с тонове бумащина!
Много ли е, че поисках да живея
в държава, уредена със закони,
но не за благото на кръг отбрани хора,
а полезни да са и за другите милиони!
А колко малко искам...
© Валентин Добрев Всички права запазени
С теб съм!