24.06.2014 г., 10:05 ч.

Пустиня от песъчинки 

  Поезия » Любовна
1260 0 0

Издигат се гордо вълните от пясък!

Напомнят отново за нейната власт!

Пресъхват набързо езерата с блясък.

Отнети от топлата страст!

 

Препускат в галоп антилопите диви.

Разплакан оазис, оставен от нас!

Музика нежна - Ще те чакам, хабиби!

Трепери в студеното ехо, отеква - хамас!

 

А ти заспиваш сам върху хамади!

И галиш нощем пясъка с длани!

Преливаш спомени в уади!

Изоставил своите номади!

 

Аз ще се лутам и след сто луни!

С тези мои пясъчни очи!

А вечер са напукани скали!

Обливани от парещи сълзи!

 

Печална обич в нас ще се таи!

Така далечни, но тя ще ни гори!

На пясъка останали дублажи!

Пустинята красива е с миражи!

© Мария Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??