Пълнежът е безкрайно важен, Весо,
нима си имал някога съмнение?
Та нещо да е символ на прогреса,
отдолу ще му трябва укрепление.
Какво ще бъде кренвирш без пълнеж
или салам, от онзи дето лае?
Не се терзай, че друг със луд копнеж
е опаковка и сега сияе.
А аз предлагам ти, поне веднъж,
обвивката в конкурса да оставим,
сама да състезава се – на уж
и после, тя сама да се прослави.
Така е Весо, толкова си прав –
от спекуланти ми дойде до гуша.
Решават стойността с един параф,
а питат - Откъде обзе ни суша?
Защото няма пълен язовир,
когато изворите му запушиш.
Не се терзай, това е грешен пир,
знай, истинското все ще се промуши!
© Данаил Таков Всички права запазени