12.10.2021 г., 16:46 ч.

Пълнолуние за бродници 

  Поезия
297 5 5

В мастиленото, призрачно небе
препускат сенки, тъмни като конници,
към пълната луна. Кои са те?!
Бездомни и тревожни, вечни бродници. 

 

Къде отиват, знаят ли сами?
посока нямат, нито следват знаци
и свири вятър, в тежките мъгли,
злокобен марш за вълци-единаци. 

 

Преследват или бягат (от какво),
защо се крият в дебрите  на мрака!?
Луната, като светло зарево,
притегля ги. И сигурно ги чака, 

 

да ги завие с топла пелена,
да им дари покой и безметежност,
защото знае – тяхната вина
е сбъркала посоката си нежност. 

 

Самотни, диви, страшни като грях –
изгубени души на шепа луди...
Земята твърде тясна е за тях - 
те имат само дух. И пълнолуние.

© Вики Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??