17.09.2014 г., 14:51 ч.

Първа обич 

  Поезия » Любовна
381 0 4

Първа обич

За първи път сега обичам.
И щастието е във мен.
Във нов живот сега надничам
и от това съм вдъхновен.

За мен  си всичко във живота.
Какво е щастие разбрах!
Достигнах най- мечтана кота,
о, аз във тъмното не спрях.

Не знам каква е  твойта сила,
коята здраво ме държи...
Навярно погледа ти мила,
ме радва или ме тъжи!

Не зная ти с какво успяваш,
не само с сините очи;
ти русата коса развяваш;
гласа ти  все във мен звучи!

Прекланям се пред скромността ти,
и твоята неземна доброта,
повтарям ти го много пъти,
единствина си ми в света!

Аз искам тук да ти призная,
че с моите мечти летиш,
навярно ти създаваш Рая,
и в него любовта държиш!

За твоята любов копнея!
И искам с всеки да съм мил!
Сега  аз нов живот живея,
нима до днеска бил съм жив!



© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря за оценката Ви мили дами!Ако можех и сега да изживея това свято чувство, бих го направил без колебания. Пожелавам ви го от цялото си сърце, на вас!
  • Щастливец!
    Първа любов - и толкова истинска и силна!
    Стихотворението ти е много хубаво.Браво!
    Поздравявам те!
  • Ехааа, разкошно!
    Толкова влюбено, нежно, чаровно!!!
    БЪДИ!
  • Много влюбен стих! Поздрави!
Предложения
: ??:??