Природният простор пак оживя
и пролет красива отново изгря.
Раят си сякаш показа лика -
изпълни с нежност и хубост света.
Птичките радостни, весели пеят,
тревичките раснат, цветята греят.
Свежест придават още дръвчетата,
прелестни - белеят се цветчетата.
Мирис се носи навред и пленява,
вдъхва любов - в сърцата остава.
Слънцето грее далеч над земята -
огрява простора, дори и душата.
Светът ни показва колко е жив!
Колко е нежен и вечно красив
и винаги тъй ще цари красота! -
щом дойде на гости пак пролетта.