30.07.2014 г., 15:13 ч.

Първа среща 

  Поезия » Любовна
548 0 1

Така започна всичко -

беше дълго лято, в зениците ни капеше омара.

В това градче, от тишина залято,

ти стъпките ми спря на тротоара.

Повдигнах се на пръсти -

да те видя, тогава чух да пеят сини пътища и

златни огънчета да запридат светулките над

нивите и къщите.

Добра ли беше срещата? - не помня.

Навярно от тогава ми остана една трапчинка

върху бузата -  за спомен -

и вкус на медовина в устата от първата целувка.

 

 

 

 

© Василка Ябанджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??