Робите за слънчеви дни жадуват,
в страдание дните им преминават,
те са слаби, потискани и унизени,
от златния телец жестоко угнетени -
те искат грижи и добро отношение,
безплатна висша просвета, лечение,
искат нормални доходи и те да имат,
богатите да дават, не само да взимат,
да преодолеят алчност, безогледност,
никой да не гладува и живее в бедност!
© Георги Всички права запазени