Ах, как искам подредена държава,
законност, правда да се въдвори,
най-бедни сме в съюза, туй ни унижава,
всеки член на обществото да се удовлетвори!
В престъпност тъне ни страната,
всеки мечтае за власт и богатство,
криво, порочно се разбира свободата
и с най-светлото се прави светотатство!
И ако въобщо от нещо ни дреме,
ако не искаме пак по стария път
страната ни бедна отново да поеме -
първо хората злото в себе си да победят!
© Георги Всички права запазени