На фона на зелените върхари
където пътниците уморени спрат
почивка да потърсят млади, стари...
Три Храма тихо там на пост стоят!
Изографисан с цветовете на дъгата
е притворът в духовното небе!
И нека ме благослови тук тази святост
и върне в мен невинност на дете!
Дали водата от чешмата е за пиене?
Дали ще погаси отчасти жаждата?
Душата ми е цялата за миене!
Дано отмие тя от мене саждите...
А пред казана със светената вода
усещам как очите ми сълзят...
Измих ги, трижди се прекръстих със молба
с надежда, с вяра - сълзите да спрат!
И в този миг видях зеленината
и красотата на прекрасните цветя,
до мен достигна лъч и Светлината
обля ме и засвети над Света!
© Ангел Милев Всички права запазени
Поздравления!