„Дали напразно съм живял?”
един мъртвец се е запитал.
По пътя колко хора спрял
с усмивка неприкрита.
Дали тежал е на света
със своите груби грешки,
или раздавал любовта
на всекиго човешки.
По-зъл от дявола ли бил,
или с добро наситен.
Човек дали без жал убил,
или светец боговъзпитан.
Дали напразно съм живял
не знам, но си отивам,
каквото имах, съм ти дал,
свят нагъл и възпитан.
© Боряна Всички права запазени