Ако имаше глътка вода
във пустинята – жаден да пия
и по пясъка вярна следа
да я следва камилската шия;
ако имаше облак надлъж,
че безмилостно слънце да скрие
и да валне живителен дъжд –
и да духне пустинната сприя,
тя не ще да стовари връз мен
и кервана ни пясъчна гибла.
Без товара от обич, Мадлен,
ще съм пътник към своята гибел.
© Иван Христов Всички права запазени