Кръжат наоколо птиците
и лутат се в безкрая небесен...
Следват ги разширени зениците,
а в главата - тананикаш си песен...
Отпиваш от стъклена Kаменичка
и денят е толкоз’ чудесен...
И в кръг тесен,
още сме есен,
козът пресен е
и с въздуха смесен е...
И в мирис на мечти унесен,
животът е толкова лесен...
Събуждаш се изведнъж от бийта,
със спомена за съня си щастлив.
Редиш рими в забързан ритъм,
а от дясно пристига масур миризлив...
Издишаш настойчиво,
до краен предел
и като жив йеромел
смилаш цигара - THC модел!
Пак жаден за хмел си
и пак кошница с рими изплел си...
Жив, заклет, поет
и на сцената най-отпред,
микрофона държиш,
със скорост на картечница редиш,
не спиш и не мълчиш,
а за поредна блага рима бдиш...
И пак събуждаш се от дрямка сладка...
Като на дърво от каналите смолни,
излял си тракове болни.
Спал ли си наистина? - се чудиш,
но и миг в мислене не губиш...
Получил си подарък – пратка!
Все пак сме 27 октомври
и ставаш на 21 години доволни,
постигнал мечтите си волни...
Честит Рожден Ден, Радо... жив, здрав и продуктивен :)
© Елмо Всички права запазени