Райска градина
Пролет щом се пукне,
кукувичка кукне,
лозица извива снага
до родната стреха.
Нежна коприна
се спуска от небето
над мойта родина
с цвета на морето.
В полето се рее
златна пшеница,
омайно тук пее
родната птица.
Планините зелени
с вековни гори,
в реки и езера
животът кипи.
Тази райска градина
е моята родина,
с любов ще изричам -
България обичам.
© Райна Маргина Всички права запазени