8.01.2020 г., 7:41 ч.

Рапсодия 

  Поезия » Любовна
643 1 5

Заспивал ли си, че в зори

осъмнал си на прага толкоз рано?

Звучи рапсодия от твоите очи,

акорди от разплакано пиано.

 

„Cherchez la femme!”... Не я откри,

или не я позна душата?

Ти не разбра, но в онзи миг

загърбил ме, си взе и самотата.

 

Огнището припуква в ярка охра,

а спомен някакъв опитва да тлеи.

Да те прегърна искам, а не мога -

познавам те, но не си Ти.

 

Очите ми дори не заиграха

със капките на пролетния дъжд

и грохнали ти бяха рамената

без нито аромат на онзи мъж...

 

Ти плакал ли си? Някога аз плачех.

Животът странни роли отреди...

Една рапсодия написах само,

пианото разнищено мълчи.

© Геновева Симеонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??