1. ИКАР
Земя.
Протегнати ръце.
Небе в очите…
Полет.
2. УСЕЩАНЕ ЗА ИКАР
Взрив в затвора.
Решетките рухнаха.
3. СТРЕМЕЖ ПО ИКАР
Разкъсах вените
на свойта нощ.
Строших и чашата
на Тишината.
Заблъсках по стените на деня…
Щом смъртна съм –
от слънцето бих искала да изгоря…
4. СПОМЕН ЗА ИКАР
Кристалното великолепие
на полета
през вековете
мраморна сълза отрони…
© Мариела Георгиева Всички права запазени