"Дядо белобради ряпа взе да вади..."
Рапър белобради, рап за да извади,
хумор да намира, остър кат рапира,
римен речник хвана - думичка подбрана
в муза да запраща. Тя се не поклаща.
Рапърица млада види го, че страда,
дума си му честно, без да й е лесно:
"Не спасяват харни рими лъчезарни,
щом като на рапа смисълът е ряпа."
© Владимир Костов Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса: