Пропилян живот
Живота си по кръчми пропилях.
Осъмвах с чаша вино във ръката.
С приятели във нощите гулях
и с празен поглед срещах светлината
на утрото, на следващия ден.
Намирах тъй утеха в самотата
която беше винаги със мен.
Проклинах се! Проклинах и съдбата!
Не срещнах обич с толкова жени.
Не срещнах и любов! Не срещнах вяра!
Навсякъде прокълнати души!
Дали животът тук това е Адът?
Самотен бях, самотен ще умра.
Сега ли? Утре? Или след години?
Не е ли все едно къде, кога,
щом след тебе ще остане име
на някакъв пропаднал идиот!
Пионка незначителна в играта
наричана от някои живот?
Това е Адът, тука на земята!
© Георги Иванов Всички права запазени
това което пиша!